Verzorging kantoor planten

 

Onderhoud kantoorplanten

Met de juiste verzorging en aandacht is het niet moeilijk uw plant een prima leven te bezorgen. Artiplant geeft voor alle planten een duidelijke verzorgingsinstructie. U kunt ervoor kiezen het onderhoud van uw planten uit te besteden, dit is wenselijk bij grote kantoren en projecten. Wij verzorgen dit per maand of per kwartaal, zonder ingewikkeld onderhoudscontract. Wij dienen de juiste hoeveelheid water en voeding toe, snoeien, draaien de planten regelmatig. Naast het stofvrij houden van de planten controleren wij op ziekten en ongedierte en bestrijden dit eventueel op biologische wijze. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Maandelijks onderhoud kantoorplanten
Tijdens het maandelijks onderhoud worden uw planten van water en voeding voorzien. Tevens worden de planten waar nodig gedraaid, gesnoeid en stofvrij gehouden.

Kwartaalonderhoud kantoorplanten
Bij een kwartaal onderhoud controleert Artiplant eenmaal per drie maanden de planten. U dient zelf de beplanting op correcte wijze te bewateren en stofvrij te houden. Indien nodig voorzien wij de beplanting van voeding en worden de planten gesnoeid.

Geen onderhoud?
Met de juiste verzorging en aandacht is het niet moeilijk zelf uw plant te verzorgen. Met de artiPlant Sensor wordt het nog eenvoudiger, deze geeft precies aan wanneer en hoeveel water de plant nodig heeft.

Verzorging kantoorplanten
Artiplant adviseert u graag over de verzorging van kantoor planten op aarde of op hydrocultuur. De ene plant heeft van nature een grotere waterbehoefte dan een andere. Het is echter moeilijk aan te geven hoeveel water een plant precies moet hebben. De grootte, de hoeveelheid bladeren, het type blad en de temperatuur spelen een rol.

Water geven is een kwestie van ervaring en gevoel, maar geef zeker niet te veel. Bij een plant op hydrocultuur geeft de watermeter precies aan wanneer u water moet toevoegen. Naast water en voeding is de hoeveel licht bepalend voor het welzijn van uw plant. In ons assortiment treft u veel planten die ook met weinig licht tevreden zijn. Wij adviseren u graag om de voor u meest geschikte plant te vinden. Desgewenst voeren wij een lichtmeting uit.

Verzorging kantoorplanten aarde of hydrocultuur
Onze grote planten worden meestal geleverd op aardecultuur. Bij aardecultuur wordt de plant door toevoeging van extra aarde in een waterdichte plantenbak geplaatst. De plant heeft geen waterreservoir en heeft daardoor regelmatig, wekelijks water nodig. Te veel of te weinig water geven heeft direct effect op de groeiwijze en de kwaliteit van de plant. Een analoge watermeter is een handig hulpmiddel om te controleren of de plant te nat of te droog staat. Een groot deel van ons assortiment is ook leverbaar op hydrocultuur. Dat betekent dat de aarde van deze planten is vervangen door korrels van gebakken klei. In de korrellaag is veel ruimte voor water, zodat gemiddeld één keer per maand water geven volstaat. Door de watermeter in de plantenbak is controle op de inhoud van het waterreservoir eenvoudig.

Standplaats planten
De ene plant is de andere niet, sommige planten gedijen goed in de schaduw, terwijl andere juist van een lichte standplaats houden. In het algemeen is het goed om op de volgende punten te letten :
– Licht is goed voor planten, gefilterd zonlicht is geschikt voor de meeste planten. Vermijd zoveel mogelijke volle zon en middagzon.
– Vooral planten met bonte bladeren houden van een lichte standplaats.
– Een gelijkmatige temperatuur van rond de 20 graden is het meest geschikt, vermijd temperatuurschommelingen en koude nachttemperaturen.
– Zet uw plant nooit direct bij de verwarming, maar ook zeker niet in de tocht.
– Sommige planten hebben in de winter behoefte aan rust, zet de planten koeler en geef minder water.
– De ideale vochtigheidsgraad voor planten ligt tussen 40-65%, gebruik bij een droge lucht verdampers of waterreservoirs aan de radiator.

Licht planten
Naast water en voeding is de hoeveelheid licht in uw interieur een bepalende factor voor het welzijn van de plant. In ons assortiment vindt u veel planten die ook met weinig licht tevreden zijn. Wij adviseren u graag om de voor uw interieur meest geschikte plant te vinden. Licht is goed voor planten, planten houden echter niet van de volle middagzon, gefilterd zonlicht is het meest geschikt. Planten met bont blad houden van meer licht, groene bladplanten kunnen met minder licht toe.

Water geven planten
De ene plant heeft van nature een grotere waterbehoefte dan een andere. Het is echter moeilijk aan te geven hoeveel water een plant precies moet hebben. De grootte van de plant, de hoeveelheid bladeren, het type blad en de temperatuur spelen een rol. Water geven is een kwestie van ervaring en gevoel, maar geef zeker niet te veel. Bij een plant op hydrocultuur geeft de watermeter precies aan wanneer u water moet toevoegen.

Plantenvoedsel
Ook een plant heeft naast water behoefte aan voedsel. U kunt kiezen uit vloeibaar of vast, voor groene of bloeiende planten of specifieke voeding voor bijvoorbeeld palmen, bloeiende planten of bladplanten.

Praten tegen uw plant
Tja, of praten tegen een plant bijdraagt aan het welzijn van de plant kunnen wij u niet vertellen. Maar één ding is zeker, planten kunnen heel geduldig luisteren.