Gezonde kantoorplanten

Wist u dat de lucht binnen wel 5-10 keer meer vervuild is dan de lucht buiten? Uiteraard rijden geen auto’s door uw huiskamer of kantoor, maar door betere isolatie van de gebouwen en gebruik van apparatuur is de lucht binnen ernstig vervuild. Dit wordt nog aangevuld met Vluchtige Organische Stoffen, die onder invloed van vocht en warmte verdampen en afkomstig zijn uit het bouwmaterialen, meubels, tapijt en verf. Dit kan op de lange termijn, verstrekkende gevolgen hebben voor de gezondheid!

Naast meer ventileren is er een decoratieve oplossing: planten! Gezonde kantoorplanten zorgen voor een aangenaam werkklimaat, minder hoofdpijn en minder stress op de werkplek. Dat wensen wij uiteraard elke werknemer toe.

Artiplant levert daarom alleen gezonde kantoorplanten en luchtzuiverende planten, geselecteerd op basis van diverse onderzoeken waaronder NASA. De meeste planten worden geleverd op aardecultuur. Voor grote kantoren en projecten adviseren wij planten op hydrocultuur, onderhoud hiervan is gemakkelijk en de levensduur is langer.

Aloë Vera

De aloë vera is een vetplant met dikke stevige bladeren. Het is een makkelijke plant dat weinig verzorging nodig heeft. Hij mag zowel op een lichte plek als in de schaduw staan en heeft maar af en toe water nodig. Aloë vera neemt vooral formaldehyde en benzeen op.

Aglaonema

Aglaonema is een makkelijke plant qua verzorging. De plant heeft weinig water nodig en doet het prima in de schaduw. De Aglaonema filtert een breed scala aan chemicaliën uit de lucht.

Areca palm

Dit is een hele populaire plant voor kantoren. De plant verwijdert giftige stoffen in de ruimte, en brengt grote hoeveelheden vocht in de lucht. Een topper op het gebied van luchtverversing!

Chamaedorea

De Chamaedorea kan in tegenstelling tot de meeste palmen tegen een donkere standplaats. Wanneer de Chamaedorea zijn donker groene kleur verliest of gele bladeren krijgt, is dit het gevolg van teveel licht. Goed voor de zuurstofaanmaak!

Chlorophytum

Deze hangplant Chlorophytum met groen en geel blad is heel makkelijk te onderhouden en mag zowel in de zon als in de schaduw staan. De graslelie helpt benzeen, fenol, formaldehyde en xyleen te neutraliseren.

Dracaena

De Dracaena is niet veeleisend en doet het ook goed in ruimtes waar weinig licht is. De Dracaena is verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en verwijdert verontreinigende lucht effectief, in het bijzonder Trichloorethyleen.

Ficus

Misschien wel de bekendste plant in vele soorten en maten. De Ficus filtert formaldehyde, benzeen én trichloorethyleen uit de lucht en dat is fijn.
De Ficus is één van de gemakkelijkst planten, dus heel erg geschikt voor kantoor.

Krulvaren

Varens zijn decoratief en geven overhangende bladeren, dus ook zeer geschikt als hangplant. Voordeel is dat hij verontreinigende stoffen uit de lucht filtert en erg sterk als luchtbevochtiger werkt.

Rhapis palm

De Rhapis palm is een zeer sterke kantoorplant die ook goed met minder licht toe kan. Deze palm die ook goed gedijt met minder licht is één van de betere planten voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in de ruimte.

Sansevieria

Deze gezonde plant heeft maar zeer weinig onderhoud nodig en is verkrijgbaar in vele soorten. Daarnaast filtert de Sanseviera (vrouwentong) chemicaliën uit de lucht zoals Benzeen, Trichlooretheen en Formaldehyde.

Scindapsus

De Scindapsus is een mooie groene plant met hartvormige bladeren. Een kanjer van een gezonde kantoorplant in het verwijderen van Formaldehyde en Benzeen. De Scindapsus (ook als hangplant) is gemakkelijk te onderhouden.

Spathiphyllum

De Spathiphyllum ofwel lepelplant staat bekend om de sierlijke witte bloemen. De plant is ook zonder bloem verkrijgbaar. Deze koploper onder de luchtzuiverende planten filtert veel chemische stoffen uit te lucht.